Nederlands Comité voor Ondernemerschap: ‘de arbeidsproductiviteitsgroei van het mkb moet worden verhoogd’
Wat kan de overheid doen om productiviteitspotentieel te verbeteren? Die vraag staat centraal in het tiende Jaarbericht ‘Staat van het mkb’, dat woensdag 13 november onder toeziend oog van Koningin Máxima wordt aangeboden aan de minister van Economische Zaken en de voorzitter van MKB-Nederland. Pieter Peelen (Utrecht), expert in productiviteit, volgt het met grote interesse. Hij helpt ondernemers hoogproductief te worden door te professionaliseren. ‘Een productiever bedrijf is dé voorwaarde voor groei.’
De trendanalyse van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap gaat in dit lustrumjaar over de afvlakkende groei van arbeidsproductiviteit en de dalende trend van productiviteit in het mkb. De cijfers en analyses geven inzicht in de economische situatie van het mkb in Nederland. Het Comité geeft naast de probleemstelling ook adviezen aan de overheid en ondernemend Nederland over het vergroten van de arbeidsproductiviteit. Het comité stelt: ‘Om ervoor te zorgen dat Nederland de uitdagingen van de komende jaren aankan, moet de arbeidsproductiviteitsgroei van het midden- en kleinbedrijf (mkb) worden verhoogd. Het goede nieuws is: dat kan ook, want er bestaan genoeg mogelijkheden om de toegevoegde waarde per gewerkt uur in het mkb te vergroten.’
Een van de belangrijkste mogelijkheden is verbeteren van managementpraktijken. Pieter Peelen, expert in dit aandachtsgebied, helpt ondernemers hoogproductief te worden door te professionaliseren, oftewel managementpraktijken te verbeteren. En dat is nodig, want maar liefst 80 procent van de ondernemers worstelt met productiviteit zonder dat zelf te weten. Dat levert ongewild een hoop gedoe op. Het kost bovendien schrikbarend veel geld, zeker als je team groeit naar 15 tot 25 medewerkers of meer. ‘Wat je vaak ziet’, vertelt hij in een interview met Managementboek Magazine, ‘is dat ondernemers heel blij zijn als dat eenmaal loopt. Het probleem is alleen dat ze dan denken ‘meer is alleen maar beter’, maar daardoor pompen ze het bedrijf zo vol met complexiteit dat ze uiteindelijk helemaal vastlopen. De omzet groeit wellicht nog wel, maar de productiviteit holt achteruit.’
Er bestaan ook bedrijven die juist bijzonder productief zijn. Zij doen het twee tot vijf keer beter dan de rest. Deze kopgroep doet slechts één ding anders: zij besteden allemaal structureel aandacht aan een vaste set van managementwerkwijzen. ‘Ze werken bijvoorbeeld met een kernteam en dragen liefdevol leiderschap breed en actief uit’, verklaart Pieter Peelen in zijn boek Beter is meer (2024). Daarmee hebben ze een professionele organisatie. In Beter is meer leer je de belangrijkste technieken en werkwijzen waarmee deze bedrijven dat bereiken.
Pieter Peelen (Utrecht) is technisch bedrijfskundige met een specialisatie in ondernemerschap, innovatie en strategie. Hij heeft acht jaar gewerkt in uitdagende managementposities. In 2010 richtte hij No Nonsancy op waarmee hij MKB-bedrijven in de ‘beter is meer’-fase helpt om productiever te worden. Pieter heeft 25 jaar ervaring in zijn vak, honderden bedrijven geholpen en meerdere publicaties geschreven. Hij kan als geen ander complexe theorie omzetten in praktische handbare werkwijzen.