Wratten en steelwratjes verwijder je eenvoudig zelf
Wratten, veel mensen hebben er wel eens last van gehad, maar wat zijn het eigenlijk? Hoe krijg je ze, en vooral, hoe kom je er snel weer vanaf?
Wratten zijn harde, eeltachtige uitstulpingen op de huid van met name handen en voeten. Vaak hebben ze een bloemkoolachtig uiterlijk. Er zijn verschillende soorten wratten, waarbij er onderscheid wordt gemaakt tussen wratten, waterwratjes en steelwratjes. Op steelwratjes na, zijn alle soorten wratten besmettelijk.
Wratten worden veroorzaakt door het Humaan Papilloma Virus (HPV). Het zet de huid aan tot een snelle celdeling, waardoor plaatselijk de cellen van de bovenste huidlaag zich sneller vermenigvuldigen dan de omliggende huid. Het virus houdt van warme, vochtige plekken (zoals zwembaden, douches of kleedkamers) en verspreidt zich door huidcontact.
Hoe kom ik er vanaf?
Vanwege de besmettelijkheid is het verstandig om wratjes op handen en voeten en waterwratjes te behandelen. Dit kan je bij de huisarts laten doen, maar tegenwoordig kan dit ook heel gemakkelijk zelf met HeltiQ Wratweg. De werking van dit product is gebaseerd op de effectieve huisartsmethode waarmee je wratjes verwijdert door ze te bevriezen. HeltiQ Wratweg sluit de wrat af met een kap. Zo wordt de koude rechtstreeks op de wrat aangebracht. Hierdoor gaat er geen koude verloren en bevries je de wrat in slechts 10 seconden tot in de kern. Hoe kouder de wrat, hoe effectiever de behandeling.
En hoe zit het met steelwratjes?
Steelwratten, ook wel fibromen of skin tags genoemd, zijn goedaardige huiduitstulpingen in de vorm van een steeltje of bobbeltje. Een steelwratje is zacht en gemakkelijk te bewegen. Steelwratten ontstaan voornamelijk onder de oksels of borsten of in de hals of nek en hebben in de meeste gevallen dezelfde kleur als de omliggende huid. Een steelwratje kan ook voorkomen in een donkerdere variant, maar ze zijn altijd lichter dan moedervlekken en zijn op die manier dan ook makkelijk te onderscheiden. De grootte van een steelwratje varieert van tussen de 1 á 2 millimeter tot wel 2 á 3 centimeter. Ze kunnen in enkele vorm voorkomen maar ook met tientallen tegelijk.
Hoe ontstaan steelwratjes en hoe kom ik er vanaf?
Het is nog onduidelijk hoe steelwratjes exact ontstaan. Wel is bekend dat een verstoring in het vetweefsel een rol speelt. Steelwratjes kunnen bij iedereen voorkomen, hoewel ze vaker ontstaan bij volwassenen. Genetische aanleg, leeftijd, overgewicht, hormonen, schuring met kleding, contact met sieraden of een slecht genezen wondje kan een rol spelen bij het ontstaan van een steelwratje.
Steelwratjes zijn niet gevaarlijk of besmettelijk, maar worden vooral als lastig ervaren. Vaak zijn ze ontsierend, ze kunnen gaan jeuken en door intensief contact met kleding zelfs geïrriteerd raken. Met HeltiQ Steelwratjes verwijder je zelf gemakkelijk en snel steelwratjes in de hals en nek of onder de oksels en borsten. Net als HeltiQ Wratweg is ook HeltiQ Steelwratjes gebaseerd op de al jarenlang toegepaste en betrouwbare bevriezingsmethode (cryotherapie). Een methode die tevens ingezet wordt door professionals en bewezen effectief is. Na de behandeling valt het steelwratje veelal na 10 tot 14 dagen van de huid en wordt nieuwe gezonde huid zichtbaar. Vaak is een enkele behandeling al voldoende.
Wist je dat…
- Het effect van het bevriezen nog beter is direct na het douchen? Het weefsel van de wrat is
dan zachter waardoor de bevriezing nog beter zijn werk kan doen. - De bevriezing van de wrat geleidelijk gaat wat de behandeling minder pijnlijk maakt? Prettig
voor jezelf, maar zeker bij het behandelen van kleine kinderen. - Bij het bevriezen van wratten één behandeling vaak al voldoende is?